Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Det förflutna i framtidens stad" by Daniel Nilsson " eBook PDF Kindle ePub Free

Det förflutna i framtidens stad

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Det förflutna i framtidens stad
  • Author : Daniel Nilsson
  • Release Date : January 07, 2014
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 21465 KB

Description

Idag lever vi i ett globaliserat konsumtionssamhĂ€lle, i ett allt intensivare tempo dĂ€r konkurrensen Ă€r hĂ„rd om tid, utrymme och uppmĂ€rksamhet. I vĂ„r samtid Ă€r Ă€ven kultur- och stadsmiljöerna pĂ„ olika sĂ€tt ”produkter” och ”resurser”. Men hur pĂ„verkar samhĂ€llsutvecklingen kulturarvet och vĂ„r syn pĂ„ dess vĂ€rden? Kanske kan vi tydligare se utvecklingstrenderna och kulturarvets roll för hĂ„llbar stadsutveckling om vi blickar bakĂ„t i tid och Ă€ven vĂ€nder perspektivet mot framtiden?
I Det förflutna i framtidens stad lĂ€gger en grupp forskare olika tidsperspektiv pĂ„ relationen mellan kulturarv, konsumtion och hĂ„llbar stadsutveckling. Författarna arbetar till vardags med framtidsstudier, samhĂ€llsplanering, arkeologi, arkitektur och konst och de samsas hĂ€r under tematiska avsnitt som framtidsvisioner, valmöjligheter, tid och rörelse i stadslandskapet. Texterna gör nedslag i vĂ„r nĂ€rmiljö bland resor, detaljhandel, bostĂ€der och livsstilsideal. Författarna frĂ„gar sig bland annat hur vi kan bygga in hemkĂ€nsla, identitet och trygghet i stadsmiljön. Kan vi Ă„teranvĂ€nda historiska bostadsmodeller? Och vem bestĂ€mmer vilka minnen som Ă€r vĂ€rda att bevaras – vilka förestĂ€llningar om framtiden har bĂ€ring pĂ„ samtidens kulturmiljövĂ„rd?
Boken vĂ€nder sig till beslutsfattare, tjĂ€nstemĂ€n, studenter och en bred allmĂ€nhet – alla som har ett intresse för sĂ„vĂ€l utmaningar som lösningar för en hĂ„llbar stad.


Download Books "Det förflutna i framtidens stad" PDF ePub Kindle