Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Det forskningspolitiska laboratoriet" by Anna Tunlid " Book PDF Kindle ePub Free

Det forskningspolitiska laboratoriet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Det forskningspolitiska laboratoriet
  • Author : Anna Tunlid
  • Release Date : January 14, 2016
  • Genre: Nonfiction,Books,Reference,Social Science,
  • Pages : * pages
  • Size : 5756 KB

Description

FörvÀntningarna pÄ naturvetenskaplig, medicinsk och teknisk forskning Àr högt stÀllda i dagens samhÀlle. Statliga och privata finansiÀrer, nÀringsliv och allmÀnhet förvÀntar sig att de stora resurser som satsas pÄ forskningen ska ge ny grundlÀggande kunskap men Àven skapa ekonomisk tillvÀxt och förbÀttra livskvalitet och hÀlsa.
Även om förvĂ€ntningarna har skruvats upp Ă€r dessa tankegĂ„ngar inte nya. Sedan andra vĂ€rldskriget har staten försökt styra vetenskapen sĂ„ att den kan uppnĂ„ sina dubbla syften. I arbetet har politiken samverkat med ledande forskare och representanter för det svenska nĂ€ringslivet.
I Det forskningspolitiska laboratoriet diskuterar en grupp forskare hur förvÀntningarna pÄ vetenskapen har utvecklats frÄn 1900-talet tills idag. Bokens fallstudier beskriver den parallella utvecklingen av forskning och forskningspolitik och fokuserar pÄ pÄ förvÀntningarnas betydelse. Boken ger dessutom en översikt över forskningspolitikens utveckling och synliggör dÀrigenom de lÄnga linjerna i dess historia.


Free PDF Download "Det forskningspolitiska laboratoriet" Online ePub Kindle